Okulumuzda Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Okulumuzda 57. Kütüphane Haftası 29 Mart - 4 Nisan 2021 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak


1964 yılından bu yana, Mart ayının son Pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle tüm yurtta "Kütüphane Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Bu yıl ilimizde 29 Mart - 04 Nisan 2021 tarihleri arasında kutlanacak olan ve Bakanlığımızca ana teması 'Pandemi Sürecinde Yayımcılık ve Kütüphanecilik" olarak belirlenen 57. Kütüphane Haftası etkinlikleri İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülecek.

Okuyan, öğrenen, düşünen ve üreten bir nesil yetiştirilmesinde Kütüphanelerin öneminin vurgulanarak Kütüphanelerin yaşamsal alanlara dönüştürülebilmesi için önündeki sorunlarının dile getirilmesi, çözüm yollarının önerilmesi ve hafta boyunca halkın dikkatini kitap ve kütüphaneler üzerine çekerek farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.

Halk Kütüphaneleri; sanat, kültür, iletişim ve bilgi merkezi olmanın yanı sıra halkın üniversitesidir. Asıl görevi yaşam boyu sürecek olan eğitimi devam ettirmek ve okuma alışkanlığını tabana yaymak olan Halk Kütüphaneleri yaşam boyu alınacak eğitim ve öğretimi desteklerken aynı zamanda hayatın en önemli ihtiyacı olan bilgiyi toplayan, işleyen, hizmete sunan ve yeni bilgilerin üretilmesini sağlayan kurumlardır.

 

01-04-202101-04-2021



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi